Chopra Account – Single Sign On, mint a neve is mondja, egykapus authentikációs rendszer partnerünk számos weboldalára. Kényelmes a felhasználók számára, akik bevezetésével nem vesznek el a sok felhasználónév-jelszó párosban.

A legnagyobb előnye mégis az, hogy több weboldalon keresztül nyomon követhető általa egy-egy user tevékenysége, így annak megfelelően tudunk felé perszonalizáltan kommunikálni. Összekötöttük a számlázórendszerrel is, így mindenhonnan teljeskörű információ áll rendelkezésre a vásárlókról, mert a tevékenységein túl azt is naplózzuk, hogy milyen elemeket fizetett ki, vagy tett a kosarába. A Chopra Account megalkotásának elsődleges lépése a hasonló, már kész megoldások kutatása volt. Az ügyfél által támasztott igényeknek megfelelően próbáltuk a rendszereket megfeleltetni, de végül arra a döntésre jutottunk, hogy mind a támogatás, mind a rendelkezésre állás és nem utolsó sorban a személyreszabhatóság miatt egyedi rendszert kell felépíteni.

A fejlesztés folyamán mindenképpen a lehető legegyszerűbb működést igyekeztünk megalkotni a hasonló SSO rendszerekhez (például: Google Account, AppleID) viszonyítva, hogy a vizsgált célközönség minden nehézség nélkül képes legyen azt használni. A fejlesztés másik fő irányvonala a jövőben a Chopra Account-hoz való más platformok kapcsolása, és az azokba történő SSO implementálás megkönnyítése, a megfelelő SDK és dokumentáció szállítása volt. A szolgáltatást már a legmodernebb technológiákra volt szükséges építeni, így a Laravel keretrendszer bizonyult a legkézenfekvőbbnek, amely így kiszolgálja a webes és mobil üzleti logikát API és SDK segítségével.

A Chopra Center nagyon sokszínűen van jelen a webes piacon, melyet jól mutat a mobilalkalmazásainak rohamosan növekvő száma. Épp emiatt elengedhetetlen volt a két fő mobil résztvevő eszközeire is SDK-t készíteni, melyet a korábbi alkalmazásokba is sikerrel illesztettünk be. Mivel authentikációs célokat valósít meg, nem volt elhanyagolható a biztonság kérdésköre sem, ugyanis több online fizetést is tartalmazó website került bekötésre, ezért fontos volt az adatok megfelelő titkosítása is. A front-end user interface-e több változáson keresztülment, mire elérte végső formáját és legjobban illeszkedik a Chopra brand-hez.

Az alkalmazás elkészültét követően folyamatosan kötöttük be a külső platformokat is, melyek a felhasználók migrálását is jelentették. A migrálásnál mindenképpen fontos volt szem előtt tartani azt, hogy a bekötött platformok mind napi több százezer egyedi látogatót fogadnak, így az átállásból fakadó kimaradás okozta veszteségeket is a legminimálisabbra kellett redukálni.

Az SSO elkészítésével a legtöbb felhasználónak is fontos funkció elérhetővé vált egy központi rendszeren keresztül, mint például a felhasználói adatok szerkesztése vagy akár a hírlevél feliratkozások kezelése is. A rendszer fejlesztésénél az a cél vezérelt minket, hogy a felhasználók számára megkönnyítsük a weboldalakra való bejelentkezést és adataiknak nyilvántartásával megágyazzunk a számukra később kiküldendő személyre szabott ajánlatoknak is.

Felhasznált technológiák: PHP, MySQL, iOS, Android, Laravel, RESTful API, SDK, AWS – Amazon Web Services, SSL, SAGE ERP

Kapcsolat

+36 (20) 396 3752

stylers@stylers.hu

1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49. 1. épület 2. emelet

Rólunk mondták