A DoBox egy magyar startup, mely kickstarteres és indiegogós crowfoundinggal indult útjára. Egy olyan multifunkciós eszközről van szó, amely a felhasználó Apple eszközeit köti össze. Például media playerként a telefonon lévő tartalmat lehet vele a TV-re küldeni. Rengeteg port van, amelyeken keresztül csatlakozhatunk az eszközhöz, így akár egy pendrive tartalma is elérhetővé válhat a telefonon. Az eszköz powerbankként is használható, 8000 mAh-s akkumulátor van benne, mely töltheti a készüléket. MAC-re csatlakoztatva elérhetőek a portjai, és backup-ként is használható, hiszen a tartalmakat az USB portokon keresztül gyakorlatilag bármely más adathordozóra át lehet küldeni a micro SD kártyától kezdve a külső merevlemezig. Emellett hotspotot is tud létrehozni. Egy mobilalkalmazás teremt kapcsolatot az eszköz és az Apple készülékek között, így ezen az appon keresztül vezérelhető.

A projekt abban a státuszban került hozzánk, amikor az volt a feladat, hogy összehangoljuk a készüléket vezérlő három réteget: a Node.js-t, a PHP-t és az iOS alkalmazást. A Node.js felel azért, hogy a telefon és az eszköz közötti kommunikációt megteremtse egy API-n keresztül. Az iOS kliensen keresztül lehet hozzáférni az eszköz tárhelyéhez és a portokhoz. A PHP Laravel felület a felhasználó onboarding folyamatában vesz részt. Az eszköz használatba vételével létrejön egy felhasználói fiók, amely összeköti a felhasználót az eszközzel.

Egy olyan hardvert programoztunk, melyet reményeink szerint a későbbiekben az iStore-okban hivatalos Apple kiegészítőként fognak értékesíteni. Így a készülék designja mellett az általunk készített szoftvernek is szigorú minőségi követelményeknek kellett megfelelnie. További motivációt jelentett, hogy egy magyar tech startup indulásához járulhattunk hozzá.

Lépj velünk kapcsolatba vagy kérd egyedi ajánlatunkat

Kapcsolat

+36 (20) 396 3752

stylers@stylers.hu

1133 Budapest, Klapka utca 11., II. emelet