Az ATV Magyarország egyik vezető tévécsatornája, amelynek fő profiljába hírműsorok, illetve politikai és értelmiségi beszélgetős műsorok tartoznak. Weboldaluk, az atv.hu több célt szolgál: egyrészt naponta frissülő híreket és videókat találhatnak itt a látogatók, másrészt ezen a portálon érhető el a csatorna fontosabb programjainak videóarchívuma, és itt nézhető online lejátszóban az ATV műsora is.

Ügyfelünk első körben tanácsadással kapcsolatban keresett meg minket, később pedig ránk bízta a projekt tervezését és kivitelezését is. A projekt során alapvetően a backenden volt a hangsúly: régebbi, nehezen továbbfejleszthető rendszerük helyett szerettek volna egy olyan új, stabilabb rendszert, amely elbírja az oldal terhelését – az atv.hu-ra átlagosan napi több százezer egyedi látogató érkezik, és ez a szám egy népszerűbb időszakban ennek a sokszorosára nőhet. A cél egy jól működő, reszponzív, mobilra optimalizált weboldal létrehozása volt, amely kiválthatja a mobilapplikációt is.

A rendszer AWS alapokon, Nuxt.js-ben készült. Az üzemeltetésre azért AWS-t, és nem on-premise megoldást használtunk, hogy a rendszer költséghatékonyan ki tudja szolgálni a változó terhelést, azaz szabadon skálázható legyen.

Kapcsolat

+36 (20) 396 3752

stylers@stylers.hu

1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49. 1. épület 2. emelet