OPRAH WINFREY & DEEPAK CHOPRA - Meditation Challenge

Szolgál­ta­tá­sok: Webes portálok fejlesztése, UX + Design, API tervezés és fejlesztés, Szoftverfejlesztés

Elérhető: www.chopracentermeditation.com

Kevés hazai fejlesztő cégnek adatik meg, hogy olyan projektbe vágjon bele, mint mi tettük, amikor megkezdtük az Oprah Winfrey és Deepak Chopra fémjelezte Meditation Challange oldalának elkészítését. Már a megrendelésnél azonnal tudtuk, hogy ez lesz az a megbízás, mely rengeteg lehetőséget ad csapatunk számára a fejlődésre, így örömmel vágtunk bele. A motivációt leginkább az adta, hogy magyar viszonylatban csillagászatinak tűnő számokra kellett felkészülnünk az amerikai piacon.

Az oldalnak jelenleg 1.500.000 regisztrált felhasználója van, és a napi látogatottság sokszor meghaladja az 1.000.000 főt. Így hatalmas lendülettel vágtunk bele, hogy megtaláljuk számukra a legoptimálisabb megoldásokat. A projekt során a legnagyobb kihívást a hatalmas adatbázis kezelése jelentette. Részben azért mert a hazai tapasztalatokkal és ortodox megoldásokkal nem voltunk kisegítve: ennél a méretnél mindegyik megoldás túlságosan lassúnak bizonyult. Hosszas kísérletezés és a fejlesztő csapat megfeszített munkája vezetett el minket végül arra, hogy a lekérdezések a közel milliós adatbázisban is villámgyorsan történjenek, mivel a projektet szervesen integráltuk megbízónk rendszerébe, hogy az abból származó adatokat más csatornákon is tudjuk nyomon követni és használni.

A weboldal profiljából adódóan szintén nagyon érdekes volt számunkra, hogy a spirituális tartalmakat milyen formában érdemes megjeleníteni a számukra alapvetően idegen webes felületen. A dizájn során ezért arra fektettük a legnagyobb hangsúlyt, hogy az oldal letisztult és könnyed legyen, hogy ugyanazt a nyugalmat tudja árasztani, mint a rajta szereplő tartalmak. Külön figyelmet szenteltünk annak, hogy az oldal belső szerkezeti összetettsége mellett is kézenfekvő legyen azon eligazodni a látogatóknak, az ingyenes tartalmak, vagy a webshop kínálata között is.

Ügyfelünk mondta