Braining Hub képzési centrum a Stylers Group új gyermeke

2016.12.12

Kálmán Lászlóval, a Braining Hub projekt vezetőjével beszélgettem arról, hogyan is született meg az IT képzési centrum.

Hogy jött az ötlet?

Mint a teljes IT iparban, a Stylersnél is már látták az alapítók, hogy igen nehéz jó szakembert találni a piacon. A fejlesztők vándorolnak egyik munkahelyről a másikra, az iskolák nem képesek megfelelő számú és minőségű szakembert képezni. Ebből lett elege a Stylers menedzsmentjének is és a Speedshop Zrt - vel közösen megalakították a Braining Hub IT képzési centrumot.

Mesélj egy kicsit, hogyan kapcsolódik a Stylers és a Braining Hub?

A Stylers tulajdonképpen a fejlesztői látásmódot, az agilis szemléletet és az üzleti kapcsolatait adja a projekthez. A gyermek megszületésekor a Stylers menedzsmentje és a csapattagjai szervesen építették a Braining Hub koncepcióját, olyan ez mintha sok apukája és anyukája lenne a gyermeknek és közösen neveljük :)

Manapság több ilyen intézményt is látni a piacon, a Braining Hub miben más?

Mi abban hiszünk, hogy a szakmai tudás mellett olyan agilis szemléletmódot adunk a hallgatóinknak, amivel a leendő munkahelyükön gyorsan tudnak reagálni a gyorsan változó kihívásokra. A képzéseink során a hallgatóink komplex személyiségfelmérésen, profil állításon és személyes coachingon vesznek részt. Ezzel valós képet kapnak magukról és tisztában lesznek vele, hogy milyen típusú munkákat és feladatokat tudnak magas színvonalon kivitelezni.
Továbbá nagyon fontos számunkra, hogy ne csak olyan hallgatóknak adjunk lehetőséget, aki megteheti, hogy egy magasabb összeget megfizet egy nívós képzésért, hanem olyanoknak is, akik ösztöndíjas formában szeretnének fejlődni.

Ezt jól értem, vannak olyan hallgatók, akik teljesen díjmentesen végezhetik el a képzést?

Igen. Akik ösztöndíjas formában tanulnak nálunk, számukra díjmentes a képzés. Nekik viszont el kell köteleződniük a Braining Hub vagy partner cégei felé, a képzés végeztével legalább egy évre, junior java fejlesztői pozícióban. Természetesen ebben az egy évben legalább nettó 250 000 Ft-os fizetést kapnak. Ez remek lehetőség a hallgatóinknak is és a partnercégeinknek is, hiszen a hallgatóink releváns területen kapnak munkát, a partnercégeink pedig csillapítják a fejlesztői hiányukat és motivált szakembereket kapnak.

Kiket vár a Braining Hub a képzéseire?

Jelenleg Junior Java képzés van a palettánkon, úgy látjuk hogy nagy az igény mind a hallgatói, mind a felvevőpiaci oldalon. Erre a képzésre olyan hallgatókat várunk, akik már rendelkeznek fejlesztői tudással. A jelenlegi csoportunkban van olyan, aki jelenleg PHP, Python fejlesztő, van Delphiben programozott, van aki .Net fejlesztő, vannak akik jelenleg másban dolgoznak, de fejlesztők voltak és olyanok is akadnak, akik jelenleg a felsőoktatásban tanulnak informatikai szakon. A lényeg, hogy erre a képzésünkre olyanokat várunk, akik már rendelkeznek fejlesztői tudással.

Mi lesz a jövőben? Milyen képzéseket terveztek még?

A 2017-es évben számos új képzés fog indulni, máris az év elején indítunk javas képzést , de terveink szerint lesznek olyan képzések is, amelyek abszolút nem hétköznapi és nagyon izgalmas nyelveket boncolgatnak. A weboldalunkon minden időben fent lesz, így érdemes böngészni időközönként.

Köszönöm László a beszélgetést és sok sikert kívánok a Braining Hub részére!

Radócz Orsolya. Budapest 2016.11.28