Alapítóinkat kérdeztük a Stylers új irányvonalairól

2016.12.20

Nem volt egyszerű összehozni az interjút. Gáborok igen elfoglaltak, Péter az Egyesült Államokban. Hogy is van ez most?

T. Péter: Igen, kétlakiak vagyunk, Gáborok foglalkoznak a budapesti céggel, jómagam pedig az amerikai vállalatot irányítom. Nyilván a 9 órás eltolódás nem a legoptimálisabb, de mi már megszoktuk és ehhez állt be az életritmusunk.

L. Gábor: Az elfoglaltságunkat tekintve, valóban sűrűbbek a napok mostanában, hiszen a 2016-os év elején elindult a Stylers mellett a Braining Hub IT oktatási centrum is, ahol fejlesztőket képzünk és számos feladat vár ránk.

Utánaolvastam a Stylersnek és azt látom, hogy különböző fejlesztésekkel foglalkoztok, illetve azt is láttam, hogy nemrégiben a szolgáltatásaitokban is történt fókuszálás.

G.Gábor: Jól látod. A 2016-os évtől fókuszáltuk a szolgáltatásainkat és erősen koncentrálunk a fejlesztésre. Konkrétan nagylátogatottságú és - terhelésű rendszerek tervezésével, fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozunk.

L.Gábor: Korábban a szolgáltatási körünkben szerepelt az online marketing és különböző bemutatkozó oldalak, mikrosite-ok készítése is, de ennek arányát folyamatosan csökkentjük. Olyan senior szakemberekkel működünk együtt, akiknek a tudása megköveteli az összetett, komplex rendszereken való feladatmegoldásokat. Mi ebben vagyunk jók, ezt csináljuk nap, mint nap.

T.Péter: Az évek folyamán az Egyesült Államokban olyan projekteken tudunk dolgozni, ami otthon, Magyarországon csak álom lenne, hiszen hol tudnánk akár napi egymillió egyedi usert kiszolgálni magyar piacon?! Gyakorlatilag komplex és egyedi alkalmazásokat, rendszereket fejlesztetünk. Tudjuk a rendszereinket skálázni, és valóban használják is ezeket, nem csak dísznek vannak.

Elég nagy a konkurencia, sok cég van, ami hasonló szolgáltatási körrel rendelkezik. Miért választják a Stylerst?

L.Gábor: Mi az elégedett ügyfélben, userben hiszünk. Nekik szeretnénk maximálisan megfelelni, amit kiadunk a kezünkből az teremtsen értéket a számukra. Hisszük, hogy ezt úgy tudjuk elérni, ha olyan emberekkel dolgozunk együtt, akik szeretnek a Stylers-szel dolgozni, akik élvezettel végzik a dolgukat. Win-win, ha valaki szívesen csinál valamit, akkor jól fog teljesíteni és elhivatott, motivált lesz a munkája során, ergó jobb produktumot adunk.
Ezért mindent megteszünk, hogy a Stylers kötelékébe tartozó magas tudású szakemberek, remek feltételek mellett végezzék a dolgukat.

G. Gábor: Amit még kiemelnék, hogy agilisan gondolkozunk és dolgozunk. Mióta bevezettük a Scrum metódust a folyamatainkba - külön köszönet az Adaptive Consulting remek tanácsadójának is - nagyságrendekkel felértékelődött a rugalmas, felhasználói igény alapú gondolkodásmód, és a kőbevésett specifikációktól való elrugaszkodás.

Nagyon fontos a minőség, és azt hallom manapság, sok kókler cég is mozog a piacon. A Stylers mivel tudja biztosítani a minőséget?

L.Gábor: Ahogy G. Gábor is mondta, a Scrum remek módszer arra, hogy a várat ne egy egészként kezdjük el fejleszteni, hanem részegységenként. A Partnereinknek is van lehetősége időközben a felépítésen változtatni, ami sok felesleges munkát és újraépítkezést megelőz.

G. Gábor: Másrészt a szakembereink! A Stylers gyakorlatilag csak magas tudású, senior fejlesztőkkel dolgozik. Nem egyszerű hozzánk bekerülni, mert mind szakmailag, mind emberileg figyelünk arra, hogy a csapategység és a tudásszínvonal megmaradjon.

Milyen típusú projekteken dolgoztok mostanság?

T.Péter: Sok érdekes projekten tevékenykedünk, talán az Ananda-t emelném ki, amely a Netflix-hez hasonló koncepcióval - egy alacsony havi dijért cserébe - nyújt hozzáférést több tízezer meditációs anyaghoz, számos hasznos funkcióval. Sokat még nem mesélhetek róla, de a közeljövőben a football utánpótlás nevelést is gyökeresen szeretnénk megváltoztatni az államokban, nagyobb amerikai foci klubbokkal együtt működve.

Stylers Group - Alapítók

Ezek elég komoly rendszereknek tűnnek. Kik a partnereitek, akikkel együtt dolgoztok?

T.Péter: Az Egyesült Államokban Deepak Chopra és Oprah Winfrey médiabirodalmának dolgozunk, itt számtalan projektet tervezünk, kivitelezünk és üzemeltetünk. Egy teljes csapat dolgozik a kiszolgálásukon.

G.Gábor: Magyarországon főleg a pénzügyi szektor, ahol többet tevékenykedünk: Raiffeisen, Cofidis, MOL csak hogy példákkal éljek, illetve remek mobil alkalmazásokat fejlesztünk a Profession részére.

L.Gábor: Ne felejtsük a szállás foglalási rendszert, aminek a beta verzióját hamarosan élesben is lehet látni.


Technológiákat tekintve miben vagytok leginkább otthon?

Mindhárman: Ömlesztve a teljesség igénye nélkül: angular, reactjs, sass, python, java, laravel, composer, nodejs, npm, gulp, git, git hook, mysql, postgresql aws: redshift, sqs, sns, rds, ec2, s3, kinesis firehose, elasticache, elasticsearch.

Ezek szerint otthon vagytok Amazon téren is?

T.Péter: Mivel nagy terhelésű rendszereken dolgozunk elengedhetetlen egy megbízható és skálázható háttér, amit az Amazon maximálisan ki tud elégíteni.

Mi a célotok 2017-re?

L. Gábor: A 2017-re már most lekötött igen sok mérnöknapunk ellenére is szeretnénk a Scrum csapatainknak kihívást nyújtó feladatokat és projekteket biztosítani, amivel további értékeket teremthetünk. Olyan nagybetűs Partnereket keresünk, akik értik az agilitást és nagytudású, senior kollégákkal szeretnék biztos kézben tartani a projektjüket.

Radócz Orsolya. Budapest 2016.11.20