Öltönyben interjúzni? Hülye vagy?

2016.10.03

Mi a tapasztalatod, a Stylers köreibe jelentkező fejlesztőkről? Hogyan zajlanak az interjúk?

Valahogy az IT világában máshogy jár az idő, eltelik pár év és azon kapjuk magunkat, hogy  sörényes, tetkós, rövidgatyás egyének jelennek meg az interjúkon, a 8-10 évvel ezelőtti szépen (vagy éppen kevésbé szépen) vasalt ingek helyett. Az ember a 30-as évei közepén, mint HR-es gondolhatná, hogy a francba képzeli és így jelenik meg egy első találkozón? Én nem ezt hoztam otthonról…Hol a tisztelet?
Hogy randizik egy IT-s? Vajon felöltözik-e rendesen és megtiszteli-e a leendő nagy Őt, ha elmegy csajozni és persze (pasizni, köszi Hölgyeim, hogy egyre többen vagytok, de a példa kedvéért maradjunk most a fiúknál) vagy hasonlóképp cselekszik, ugyanúgy egy szál gatyókában jelenik meg? Vajon a lányt megtiszteli azzal, hogy felöltözik, legalább felvesz egy inget? Na jó ez már inkább költői kérdés…
 
Érzem a hangodon, hogy azért nem vagy teljesen ellene lazább interjúknak, jól látom?
 
A témakört lehetne fejtegetni évekig, mi illik vagy mi nem. A meglátásom, hogy az, aki magát adja az interjún, azzal eggyel könnyebben lehet kezdeni, nincsenek meg a feszengős körök. Nem érzi magát kényelmetlenül az interjúzó székben, nem szorít az évek során kialakult úszógumi miatt az ünneplős nadrág és nem szétizzadva ül az érettségi öltönyében, emiatt koncentrálni sem tud a kérdésekre. Nyilván, ha valaki öltönyben érzi jól magát úgy általában és abban jár dolgozni, akkor abban fog jönni, mert megszokta, de ez nem jelentős százalék.
 
Összességben szívesebben látom azokat, akikkel a feles körök nélkül, a számára is komfortos körülmények között tudunk beszélgetni, úgy ahogy a hétköznapi munkát fogja végezni nálunk. A generációs különbségeket el kell fogadni, hiába fáj, hiába szocializálódtál máshogy, már csak azért is, mert remek szakembereket veszíthetsz, he egyből lemondasz róla.
 
Hogy zajlik nálatok egy interjú? Mire koncentráltok?
 
Az első körben, a jelentkezését követően, felmérjük, a CV alapján a tapasztalatát, amennyiben úgy látjuk, hogy az alapján játszik, egyeztetünk egy időpontot, amikor meg tudja csinálni a próbafeladatot, otthon a saját körülményei között, majd egy  kiértékelés után, amennyiben megfelelt a megoldás, jöhet a második kör.
Itt elsőként találkozik velem, és a bemutatkozások után, felmérem a soft oldalról a jellemzőit. A második beszélgetés a feladatának a szakmai kiértékelése, a leendő scrum csapattal. Szakmai oldalról a döntés a csapat kezében van, szeretnék-e vagy sem. Amennyiben minden oldalról alátámasztott és megfelel a jelölt, jöhet a következő kör.
A harmadik kör pedig az együttműködés feltételeinek a kialakításáról szól.
 
Milyen típusú emberek dolgoznak nálatok?
 
Az első és legfontosabb, hogy remek emberek és csapatjátékosok egytől egyig. Szakmailag is büszkén mondhatom, hogy a mérce igen magasan van, ezáltal a bekerülés a csapatokba sem könnyű, aki ide felvételt nyer, az kinyitja a szakmai kihívások és a fejlődés kapuját. Olyan méretű és összetettségű projekteken dolgozunk, ami által a kihívás folyamatosan adott, mindig lehet újat tanulni, emellett ügyelünk az egyéb soft képességek fejlesztésére is.
 
Hogy viszonyul a Stylers a generációs különbözőségekhez? Vannak-e ebből problémák?

Ahogy mondtam, a csapat a legfontosabb, teljesen mindegy, hogy hány évesek vagyunk, mivel töltjük az estéinket, CS-vel játszik az egyén vagy Pokémon Go-val, a lényeg hogy együtt tudjanak dolgozni, ezért is vonjuk a kiválasztási folyamatba a csapatot is. Nyilván vannak egyéniségek, de ezek inkább színesítik a palettát, mintsem rombolnák a morált…