29 Jun

Scrum projektek becslése - Második rész

Minden projekt életében előbb-utóbb eljön az a rettegett pillanat, amikor a fejlesztőcsapatnak becsülnie kell egy feladatot vagy egy projektet. A fejlesztők jellemzően nem szeretik, mert sokszor úgy kell ezt megtenniük, hogy a projekt maga és így a feladat is alul-definiált, a menedzserek meg azért nem szeretik mert végtelen fejfájást okoz a becslések jellegükből eredő pontatlansága, és később azok betartása. Most egy olyan témáról fogunk írni, ami önmagában megérdemel egy külön bejegyzést: A becslés.

Tovább »
01 Feb

Esettanulmány Raiffeisen.hu redesign III.rész

A raiffeisen.hu redesign folyamat esettanulmányának harmadik részében a portál design kialakításának folyamatát és a kapcsolódó szolgáltatásokat mutatjuk be.

Tovább »
30 Jan

Esettanulmány Raiffeisen.hu redesign II.rész

A raiffeisen.hu redesign folyamat esettanulmányának második részében a portál struktúra kialakítását mutatjuk be.

Tovább »
20 Jan

Esettanulmány Raiffeisen.hu redesign I.rész

A következő blogsorozatunkban a raiffeisen.hu redesign folyamatát fogjuk bemutatni, milyen elvek és módszer alapján készítettük el az új megjelenést. Most fogadjátok szeretettel az első részt.

Tovább »
20 Dec

Alapítóinkat kérdeztük a Stylers új irányvonalairól

A három alapítóval Gönczy Gáborral, Laczkó Gáborral és Tiszavölgyi Péterrel beszélgettünk arról, hogy milyen utat jelölt ki a Stylers magának a 2016-os évtől.

Tovább »
12 Dec

Braining Hub képzési centrum a Stylers Group új gyermeke

Kálmán Lászlóval, a Braining Hub projekt vezetőjével beszélgettünk arról, hogyan is született meg az IT képzési centrum.

Tovább »
03 Oct

Öltönyben interjúzni? Hülye vagy?

Valahogy az IT világában máshogy jár az idő, eltelik pár év és azon kapjuk magunkat, hogy  sörényes, tetkós, rövidgatyás egyének jelennek meg az interjúkon, a 8-10 évvel ezelőtti szépen (vagy éppen kevésbé szépen) vasalt ingek helyett.

Tovább »
12 Sep

Scrum projektek tervezése - Első rész

A Scrum projektek gyorsan változó és adaptív projektek. Minden sikeres Scrum projektet egyszerű tervezési feladatok előznek meg, amelyek segítenek a végrehajtásban és az utókövetésben is. Mindössze néhány folyamatról van szó, de ezek megértése és helyes használata elengedhetetlen a projekt sikerességéhez. Ebben a részben először betekintést nyerünk a sprintek koncepciójába. Ezután megismerkedünk az agilis tervezés legfontosabb elemeit jelentő User Story-kkal és azok létrejöttével. Ezután pedig bemutatjuk, hogy hogyan lehet ezeket egy megtervezett sprintbe összeállítani.

Tovább »
01 Sep

Hogyan növeljük a minőségbiztosításunkat automatizált tesztekkel?!

Amikor tesztelésről beszélünk, szinte mindenkinek valamilyen típusú ellenőrzés vagy hibakeresés jut eszébe. A hagyományos tesztelési eljárásokra ez a feltételezés teljes mértékig igaz. Ha már automatizált tesztelésről beszélünk, akkor ez egy kicsit másképp alakul.

Tovább »